Over

Mijn interesses

¡Hola! Yo soy Anja,

En ik deel mijn leven met Kees en (schoon)kinderen en kleinkinderen. In mijn vrije tijd ben ik vaak samen met mijn zus Ria op zoek naar het laatste nieuws over cultuur, gezonde voeding en kinderen en werkzaam als blogger en tekstschrijver.

 

Van kinderen, en mijn kleinkinderen, leer ik elke dag opnieuw me te verwonderen over wat ik waarneem en niets voor vanzelfsprekend te nemen. Ik ben nieuwsgierig naar het antwoord achter de vraag; wat beweegt jou en mij? 

 

Op dit moment volg ik de cursus Vrouwen in de filosofie en leer ukelele spelen. O ja, en ik wil Spaans leren maar omdat ik meestal dertig dingen tegelijk doe ben ik nog niet echt veel verder gekomen dan… ¡Hola! Gegroet!Weet je nog? Hoe onbevangen je was als kind! Deze vraag is een rode draad in mijn interesses en werkzaamheden.Behalve dat ik een taalliefhebber heb en van papieren boeken hou, ben ik met Bloggend Bewegen en LiRiAn Art* en LiRiAn Part2 (een project van twee zussen) op zoek naar schoonheid in de dingen om mij heen. 

Zoals kinderen nog stil staan voor een steentje of blad op de grond, zo wil ik  ook dingen zien en ontdekken.

 

De inspiratie die ik zoek en opdoe uit LiRiAn Art wordt ook gebruikt voor een sieradenlijn, een activiteit die uitgebreid gaat worden met een workshop sieraden maken. Deze workshop vormt een uitbreiding op het aanbod van de LiRiAn zussen waarvan er al een online staat. 

 

*LiRiAn Art staat voor creatieve invloeden en is een nevenactiviteit van Bloggend Bewegen bedoeld om inspiratie uit alledaagse dingen op te doen en door te geven. In het Westen hebben ze horloges maar wij hebben de tijd - Afrikaans spreekwoord. 

 

Zo is het 1972 en droom je met een vriendin weg bij de paarden in de wei. En zo is het 2016 en... droom je nog steeds :) 

 

Benieuwd naar de TIEN dingen die ik me afvraag bij het begrip tijd?
Klik hier om het artikel te lezen. 


Tip: op de homepage van de oude website van Bloggend Bewegen

staat een kleine ode aan de taal- en muziekvirtuoos Gert Vlok Nel.

Lees hier meer over de Zuid-Afrikaanse dichter,

zanger, songwriter, en auteur van 'Om te lewe is onnatuurlik'